kereta sesuai untuk uber dan grab

Kereta Sesuai Untuk Uber Dan Grab

19 / 100
[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.21.3″][/et_pb_section]

uber-dan-grab

Kereta sesuai untuk Uber dan Grab ? Di saat keadaan ekonomi yang mencabar ini ramai dikalangan kita mencari pendapatan sampingan. Ada yang menjual barang secara online, membuka kios kecil seperti berniaga burger, roti john selepas waktu kerja. Tidak kurang juga membuat dua pekerjaan dalam satu masa diwaktu kerja jika terpaksa.

Tetapi ada satu jenis pendapatan sampingan yang kita boleh buat dengan tanpa menganggu waktu kerja kita dan dan mengeluarkan wang modal yang banyak. Iaitu dengan hanya mengguna kereta persendirian kita boleh menjana pendapatan yang lumayan iaitu menjadi pemandu Uber dan Grab.

Persoalan yang bermain di minda bagi yang baru nak berjinak-jinak dengan uber atau grab ialah jenis kereta sesuai untuk Uber dan Grab?

Banyak faktor yang perlu diambil kira dari segi kos yang perlu ditanggung. Ini kerana segala kos petrol, tol dan selenggaraan kereta ditanggung sepenuhnya oleh pemandu Uber atau Grab itu sendiri.

Pertama kos petrol perkara utama perlu diambil kira, lebih-lebih lagi harga petrol naik dan turun dan cepat. Kedua, kos services kereta yang mampu kita tanggung dan tidak membebankan.

minyak naik Keadaan Di Stesen Minyak Bila Kenaikan Harga Minyak Keesokkan Hari

Kereta sesuai untuk uber dan grab yang menjadi pilihan ramai adalah Perodua Bezza. Tahap perjimatan petrol sehingga 22km/L amat sesuai untuk perjalanan dekat dan jauh.

Keluasan boot 508L memberi lebih ruang untuk mengisi barangan penumpang yang banyak. Terutama untuk membawa penumpang ke lapangan terbang atau terminal bas.

testimoni uber dan grabPelanggan Saya Telah Membuat Keputusan Yang Bijak

Ramai pelanggan saya yang memilih Perodua Bezza model Premium X 1300cc Auto. Bayaran bulanan sebanyak lebih kurang RM458.00 sebulan dan services setiap 10,000km menjadikan model kereta ini menjadi pilihan pemandu uber dan grab.

bezza premium x Bezza Premium X

Satu lagi model menjadi pilihan pemandu Uber dan Grab ialah Perodua Axia. Model kereta dengan kapasiti 1000c ini dan kompak sangat sesuai untuk perjalanan dekat terutama di dalam bandar besar seperti sekitar  kawasan Lembah Klang. Perodua Axia ini tidak mempunyai bonet sebesar Perodua Bezza. Namun ruang kaki yang luas dan selesa amat sesuai untuk membawa penumpang.

Perodua Axia Baru Perodua Axia Standard G

Jika anda bekerja gaji tetap dan ingin menjana pendapatan sampingan dengan memandu Uber atau Grab dan mendapatkan khidmat nasihat mengenai kereta Perodua terutama Perodua Bezza dan Perodua Axia boleh hubungi saya Yusz Ahmad ditalian 013-2929612

Nota: Term & syarat untuk loan – mesti mempunyai pendapatan tetap